Makłowicz

Makłowicz

Szef Kuchni
[Przepisów: 66]

Kotleciki pachnące lasem

         
ocena: 3/5 głosów: 2

Grzyby dokładnie umyć i pokroić. Cebulę obrać, opłukać, pokroić w drobną kostkę i

Kotleciki pachnące lasem

Składniki:

Kotleciki pachnące lasem

 

  • 50 dag leśnych grzybów (mogą być mieszane, mrożone, a nawet same nóżki)
  • 2 cebule
  • 2 jaja
  • kilka łyżek bułki tartej
  • sól
  • pieprz
  • majeranek
  • tymianek
  • tłuszcz

Sposób przygotowania:

Kotleciki pachnące lasem
Grzyby dokładnie umyć i pokroić. Cebulę obrać, opłukać, pokroić w drobną kostkę i wraz z pieczarkami dusić na małym ogniu 20 minut. Ciągle mieszając, dodać zioła i przyprawy. Masę grzybową wystudzić i dokładnie zmiksować Przyprawić do smaku. Następnie dodać roztrzepane jajka i dokładnie wymieszać. Z przygotowanej masy uformować małe kotleciki, obtoczyć w tartej bułce. Usmażyć, wkładając na patelnię z rozgrzanym tłuszczem.

Tagi:

tarta grzyby