Megg

Megg

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 412]

Kotleciki po rosole

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszne kotleciki po rosole

Kotleciki po rosole Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotleciki po rosole

 

  • mięso z rosołu
  • marchewka z rosołu
  • pietruszka z rosołu
  • 1 jajko
  • 1 łyżka otrąb żytnich
  • 1 łyżka otrąb owsianych
  • 1 łyżka otrąb pszennych
  • 1 łyżka bułki tartej
  • 1/2 łyżeczki papryki mielonej słodkiej
  • szczypta papryki mielonej ostrej
  • szczypta curry
  • pieprz do smaku
  • sól do smaku

 

  • bułka do panierowania
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Kotleciki po rosole
Kotleciki te są bardzo smaczne i oszczędne, gdyż wykorzystujemy wszystko to na czym gotowaliśmy rosół :-) Mięso z rosołu obieramy z kości i wraz z wszystkimi warzywami z rosoły tj. marchewka, pietruszka przepuszczamy przez maszynkę do mięsa. Do powstałej masy dodajemy jajko, wszystkie rodzaje otrąb, bułkę tartą, wszystkie przyprawy i wszystko dokładnie mieszamy. Z powstałej masy formujemy małe kotleciki, obtaczamy ich w bułce tartej i smażymy na złoty kolor z obu stron. Gotowe kotleciki podajemy na obiad z ziemniakami i np. buraczkami ćwikłowymi.
Kotleciki po rosole
Kotleciki po rosole
Kotleciki po rosole
Kotleciki po rosole