Muzykus

Muzykus

Kucharz
[Przepisów: 14]

Kotleciki rybne wiosenne.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszna ryba dla tych, co nie lubią ości.

Kotleciki rybne wiosenne.

Składniki:

Kotleciki rybne wiosenne.

 

  • 0,5 kg filetów z mintaja
  • bułka tarta
  • mały pęczek natki pietruszki
  • mały pęczek zielonego koperku
  • 1całe jajko
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Kotleciki rybne wiosenne.
Filety z mintaja przepuścić przez maszynkę. Posiekać drobno natkę pietruszki i zielony koperek. Połączyć mięso z posiekaną zieleniną, dodać jedno jajko, sól i pieprz. wymieszać dokładnie dodając troszkę bułki tartej, aby można było uformować kotleciki. Kotleciki smażyć na oleju, na wolnym ogniu do uzyskania złoto - brązowego koloru.