Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Kotleciki ryżowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Kotleciki ryżowe z duszona marchewką cebulką i pieczarkami. Są pyszne polane sosem pomidorowym lub same.

Kotleciki ryżowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotleciki ryżowe

 

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki ryżowe
Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu , odcedzić. Cebulę obrać i posiekać. Pieczarki obrać i pokroić w kostkę. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce.. Cebulkę podsmażyć na oleju , dodać pieczarki i poddusić, następnie dodać startą marchewkę ,koperek doprawić solą ,pieprzem i lekko całość poddusić. Ostudzić. Do ryżu dodać warzywa , jajka , mąkę i doprawić do smaku i wymieszać dokładnie. Z masy formować nie duże kotleciki i panierować w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Podawać same lub z sosem pomidorowym.
Kotleciki ryżowe
Obrane i pokrojone pieczarki dusić z cebulka
Kotleciki ryżowe
Dodać startą marchewkę koperek i poddusić
Kotleciki ryżowe
Lekko ostygnięte warzywa wymieszać z ugotowanym ryżem
Kotleciki ryżowe
Na końcu dodać mąkę i dokładnie wymieszać