ewasng

ewasng

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 267]

Kotleciki ryżowe z serem żółtym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Prosty i smaczny dodatek do drugiego dania zamiast ziemniaków. Wystarczy ugotować ryż, a dalej już się szybko robi.

Kotleciki ryżowe z serem żółtym  Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kotleciki ryżowe z serem żółtym

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki ryżowe z serem żółtym
Ryż ugotować w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Ser żółty zetrzeć na tarce, połączyć z jeszcze ciepłym ryżem.

Następnie dodać posiekaną natkę pietruszki i przyprawy. Wszystko dokładnie wymieszać.

Uformować średniej wielkości kotleciki. Jajko roztrzepać. Kotleciki obtoczyć najpierw w jajku, a potem w bułce tartej.

Usmażyć na rumiano na oleju. Kotleciki dobrze smakują z kotletem mielonym i surówką.

Podawać od razu po usmażeniu.  
Kotleciki ryżowe z serem żółtym
Ryż z serem doprawić i uformować kotleciki.
Kotleciki ryżowe z serem żółtym
Uformowane kotleciki usmażyć na oleju na rumiano.