Strona główna Kotleciki w różnych panierkach

Kotleciki w różnych panierkach

szpileczka online

Złoty Ekspert
Przepisy: 1136
zdjęcia: 1 z 4
Kotleciki w różnych panierkach
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Czasem zostaje mięso z rosołu, możemy je łatwo wykorzystać. A gdy zabraknie bułki tartej do panierowania robimy panierke z iinych produktów.


trudność: łatwe
czas:

Kotleciki w różnych panierkach - SKŁADNIKI:

  • 50 g ryżu
  • 50 g mięsa mielonego
  • gotowane mięso z rosołu - porcja rosołowa i 2 skrzydełka
  • 1 jajko
  • plaster sera żółtego
  • kawałek pora
  • koperek suszony
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia
  • do panierowania do wyboru: bułka tarta, otręby owsiane, zarodki pszenne lub kasza manna

Kotleciki w różnych panierkach - PRZYGOTOWANIE:

Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie i studzimy. Mięso mielone podsmażamy na oleju, dodajemy koperek i mieszamy. Gotowane mięso obieramy kości i drobimy na małe kawałki. Mielone, kawałki mięsa z kurczaka i ryż mieszamy razem, dodajemy jajko i drobno pokrojony por i całość mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy małe kotleciki, panierujemy i smażymy na oleju. Pod koniec smażenia na kilka kotlecików został nałożony zółty ser. Można polać keczupem lub jesc z sosem.
Kotleciki można panierować bułką tarta, otrębami, zarodkami pszennymi lub kasza manna. Przepis powstał dzis spontanicznie, aby wykorzystac miesko z rosołu. Kotleciki wyszły naprawde pyszne.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kotleciki w różnych panierkach  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy
Gofry dyniowe z kardamonem Makowo czekoladowe ciasteczka Przekąski z ciasta francuskiego
Gofry z bitą śmietaną Kluski śląskie z kurkowym sosem Pizzowe babeczki
Włoski chlebek z ziołami i serem żółtym Zapiekanka z kurczakiem, brokułem i dynią Kruche pomarańczowo kakaowe ciasteczka
Pizza z kurczakiem i brokułami Pizza na zaczynie poolish Ciasteczka makowe z dżemem śliwkowym

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane