Strona główna Kotleciki w różnych panierkach

Kotleciki w różnych panierkach

szpileczka

Złoty Ekspert
Przepisy: 1204
zdjęcia: 1 z 4
Kotleciki w różnych panierkach
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Czasem zostaje mięso z rosołu, możemy je łatwo wykorzystać. A gdy zabraknie bułki tartej do panierowania robimy panierke z iinych produktów.


trudność: łatwe
czas:

Kotleciki w różnych panierkach - SKŁADNIKI:

  • 50 g ryżu
  • 50 g mięsa mielonego
  • gotowane mięso z rosołu - porcja rosołowa i 2 skrzydełka
  • 1 jajko
  • plaster sera żółtego
  • kawałek pora
  • koperek suszony
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia
  • do panierowania do wyboru: bułka tarta, otręby owsiane, zarodki pszenne lub kasza manna

Kotleciki w różnych panierkach - PRZYGOTOWANIE:

Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie i studzimy. Mięso mielone podsmażamy na oleju, dodajemy koperek i mieszamy. Gotowane mięso obieramy kości i drobimy na małe kawałki. Mielone, kawałki mięsa z kurczaka i ryż mieszamy razem, dodajemy jajko i drobno pokrojony por i całość mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy małe kotleciki, panierujemy i smażymy na oleju. Pod koniec smażenia na kilka kotlecików został nałożony zółty ser. Można polać keczupem lub jesc z sosem.
Kotleciki można panierować bułką tarta, otrębami, zarodkami pszennymi lub kasza manna. Przepis powstał dzis spontanicznie, aby wykorzystac miesko z rosołu. Kotleciki wyszły naprawde pyszne.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kotleciki w różnych panierkach  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy
Sałatka z buraczków Pieczarkowa grochówka Zupa czosnkowa z grzankami
Magdalenki ciasteczka do kawy Pannukkaku - fiński naleśnik z piekarnika Tort zabajone z brzoskwiniami
Klopsiki z buraczków Ciastka owsiane bez jaj i mąki Pomidorówka z soczewicą
Roladki schabowe nadziewane Żurek na wędzonce ze smażoną cebulą i majerankiem Zupa z dyni z grzankami

Redakcja Gotuje

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane