V_kuchareczka

V_kuchareczka

Szef Kuchni
[Przepisów: 62]

Kotleciki wieprzowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wieprzowina + placuszki ziemniaczane = rewelacyjny obiad

Kotleciki wieprzowe

Składniki:

Kotleciki wieprzowe

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki wieprzowe
Przyrządzić sos pieczeniowy według przepisu.Marchewkę i 1 cebulę należy pokroić w kostkę i podsmażyć, dodać rozmaryn i czerwone wino, wszystko razem zagotować i odparować wino. Warzywa dodać do sosu, wszystko przecedzić przez sitko. Ziemniaki zetrzeć na tarce, 1 cebulę i boczek pokroić na drobno i zeszklić, dodać do ziemniaków i wymieszać. Dodać odrobinę vegety i gałki muszkatołowej. Ciasto porozdzielać na średniej wielkości placuszki i usmażyć. Kotleciki posypać vegetą, usmażyć razem z czosnkiem. Kotleciki i placuszki polewamy sosem i posypujemy posiekaną natką i szczypiorkiem.

Tagi:

sosy