SUPERPRZEPIS

Kotleciki wieprzowe z cukinią

  • Konczi
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8
Kotleciki wieprzowe z cukinią Więcej zdjęć (5)

Kotleciki wieprzowe z cukinią świetnie zastąpią standardowe kotlety mielone

Składniki:

Kotleciki wieprzowe z cukinią

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki wieprzowe z cukinią
Cukinie i marchewkę obieramy, ścieramy na tarce do jarzyn na dużych oczkach, kajzerkę namaczamy w wodzie lub mleku, cebulkę drobno siekamy, czosnek przeciskamy przez praskę. Mięso wkładamy do dużej miski, wbijamy jajko, dodajemy cukinię, marchew, cebule i czosnek oraz odciśniętą bułkę - przyprawiamy przyprawą do mielonych, solą, pieprzem i magii. Dokładnie wyrabiamy, jeżeli masa jest za luźna dodajemy troszkę bułki tartej. Formujemy kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy z dwóch stron na rozgrzanej oliwie.
Kotleciki wieprzowe z cukinią
DO mięsa mielonego wbijamy jajko i dodajemy startą cukinię i marchew
Kotleciki wieprzowe z cukinią
dodajemy pozostałe składniki i przyprawiamy do smaku
Kotleciki wieprzowe z cukinią
Wyrabiamy masę, formujemy kotleciki i obtaczamy w bułce tartej
Kotleciki wieprzowe z cukinią
Smażymy na rozgrzanej oliwie z dwóch stron - smacznego :)