Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Kotleciki z cielęciny z parmezanem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Kotleciki z cielęciny są łatwe do zrobienia i smakują wybornie.

Kotleciki z cielęciny z parmezanem

Składniki:

Kotleciki z cielęciny z parmezanem

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki z cielęciny z parmezanem
Mięso umyć, pokroić na kawałki i przepuścić przez maszynkę, włożyć do miski. Bułkę zamoczyć w wodzie, odcisnąć. Do mięsa dodać odciśniętą bułkę, zmiażdżony czosnek, tarty ser, jajko, doprawić solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać. Z masy mięsnej zwilżonymi w wodzie rękami formować okrągłe, spłaszczone kotleciki. Obtaczać je w bułce tartej i rumienić na rozgrzanym oleju. Usmażone osączyć na papierowym ręczniku. Podawać z sosem, ziemniakami i surówką.