Megg

Megg

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 412]

Kotleciki z cukinii wg Megg

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Kotleciki z cukinii wg Megg

Kotleciki z cukinii wg Megg Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotleciki z cukinii wg Megg

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki z cukinii wg Megg
Cukinię obrać, umyć, a następnie pokroić na plastry o grubości 1cm. Zagotować wodę z dodatkiem vegety i do gotującej wkładać plastry cukinii. Gotować do miękkości ok. 8min. Ugotowane plastry cukinii wyjąć z wody i pozostawić do ostygnięcia. Mąkę wymieszać z papryką słodką oraz ostrą, a jajko roztrzepać. Każdy krążek cukinii panierować najpierw w mące, później w jajku, a na koniec w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron. Podawać do obiadu z ziemniakami i dowolną surówką.
Kotleciki z cukinii wg Megg
Kotleciki z cukinii wg Megg
Kotleciki z cukinii wg Megg
Kotleciki z cukinii wg Megg