alien1985

alien1985

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 534]

Kotleciki z fasoli z koperkiem i serem żółtym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Rewelacyjne jarskie kotleciki z fasoli z dodatkiem świeżego koperku i sera żółtego. Można je również upiec w piekarniku.

Kotleciki z fasoli z koperkiem i serem żółtym Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kotleciki z fasoli z koperkiem i serem żółtym

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki z fasoli z koperkiem i serem żółtym
Fasolę (moczoną) ugotować do miękkości, pod koniec gotowania dodać sól (Można również użyć 2 puszek fasoli). Następnie odcedzamy, lekko studzimy i rozdrabniamy blenderem. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i smażymy na 1 łyżce oleju, dodajemy do fasoli. Następnie dodajemy starty ser, jajko, koperek i przyprawy. Wszystko razem mieszamy, formujemy kotleciki i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na niewielkiej ilości oleju z obu stron na złoto. Smacznego :)
Kotleciki z fasoli z koperkiem i serem żółtym
Fasolę gotujemy i rozdrabniamy. Dodajemy podsmażoną cebulkę i resztę składników.
Kotleciki z fasoli z koperkiem i serem żółtym
Wszystkie skladniki dokładnie razem mieszamy
Kotleciki z fasoli z koperkiem i serem żółtym
Z masy formujemy kotleciki i obtaczamy w bulce tartej