milena123101

milena123101

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 176]

Kotleciki z grzybami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Idealnie smakują na ciepło jak i na zimno

Kotleciki z grzybami

Składniki:

Kotleciki z grzybami

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki z grzybami
Pieczarki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Fileta myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Następnie kroimy go w drobną kostkę. Jajka rozbijamy do miseczki, dodajemy pieczarki i pokrojonego fileta. Następnie dodajemy łyżkę maggi oraz dwie łyżki mąki ziemniaczanej. Wszystko doprawiamy solą i pieprzem. Wkładamy do lodówki na minimum godzinę. Następnie na rozgrzanym oleju smażymy małe placuszki z obu stron na złoty kolor.