Henia

Henia

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 281]

Kotleciki z indyczych serduszek

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Bardzo smaczna odmiana serduszek

Kotleciki z indyczych serduszek

Składniki:

Kotleciki z indyczych serduszek

 

  • 0,5 kg serc indyczych
  • kostka rosołowa
  • marchewka
  • mała pietruszka
  • kawałek selera
  • kawałek pora
  • 2 jajka
  • mąka
  • mleko
  • vegeta
  • olej do smażenia

 

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki z indyczych serduszek
Zagotować dowolnie pokrojone warzywa w 1,5l wody z kostką rosołową, włożyć umyte,rozkrojone, tak aby powstał placuszek oczyszczone serduszka. Gotować do miękkości. Wyjąć. Wywar można wykorzystać do zrobienia np. zupy. Z jajek, mąki i mleka zrobić gęste ciasto naleśnikowe.Dodać troszkę vegety.Rozgrzać olej, tyle żeby serduszka pływały. Każde serduszko zanurzać w cieście i smażyc na złoty kolor. Bardzo dobre z surówką z kiszonej kapusty z jabłkiem.

Tagi:

jajko jajka