gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Kotleciki z jajek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Tak przygotowane kotleciki z jajek podaję z ziemniakami i surówką jako danie główne na obiad. Polecam.

Kotleciki z jajek

Składniki:

Kotleciki z jajek

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki z jajek

ETAP 1:

Kotleciki z jajek
9 jajek gotujemy na twardo i studzimy, po czym obieramy ze skorupek i drobno kroimy.

9 jajek gotujemy na twardo i studzimy, po czym obieramy ze skorupek i drobno kroimy.

ETAP 2:

Kotleciki z jajek
Cebulę obieramy i kroimy w drobna kostkę. Szczypiorek i natkę pietruszki płuczemy i drobno siekamy.

Cebulę obieramy i kroimy w drobna kostkę. Szczypiorek i natkę pietruszki płuczemy i drobno siekamy. Następnie dodajemy bułkę tartą oraz sól i pieprz do smaku i wbijamy jedno jajko. Wszystko razem dokładnie mieszamy.

ETAP 3:

Kotleciki z jajek
Z masy jajecznej formujemy klopsiki.

Z masy jajecznej formujemy klopsiki.

ETAP 4:

Kotleciki z jajek
Smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor z każdej strony.

Smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor z każdej strony. Podajemy z ziemniakami i surówką.


Tagi:

jajko tarta jajka