aliss06

aliss06

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 210]

Kotleciki z jajek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Kiedy brak pomysłu na piątkowy obiad te kotleciki będą idealne. Są szybkie w przygotowania a przy tym bardzo smaczne

Kotleciki z jajek

Składniki:

Kotleciki z jajek

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki z jajek

ETAP 1:

Kotleciki z jajek

4 jajka ugotuj na twardo, jedno pozostaw surowe. Ugotowane wcześniej jajka drobno pokrój, dodaj posiekany szczypiorek, dopraw do smaku solą i pieprzem. Na koniec wbij surowe jajko i dokładnie wymieszaj. Dodaj bułkę tartą i uformuj małe kotleciki.

ETAP 2:

Kotleciki z jajek

Gotowe kotlety smaż na rozgrzanym tłuszczu z obu stron, aż staną się złocisto rumiane.

Tagi:

jajka dania