szynszyla

szynszyla

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 221]

Kotleciki z kalafiora

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Gdy mam już dość mięsnych potraw często przygotowuję kotleciki z kalafiora. Zawsze doprawiam je na pikantnie.

Kotleciki z kalafiora

Składniki:

Kotleciki z kalafiora

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki z kalafiora
Kalafior ugotować w osolonej wodzie do miękkości. Rozdrobnić widelcem. Cebulę pokroić w kostkę i przesmażyć na oleju.

Do kalafiora dodać przesmażoną i przestudzoną cebulę, jajko, bułkę tartą i mąkę. Wszystko dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą, pieprzem ziołowym i czarnym, aby masa była dość pikantna Z przygotowanej masy formować kotleciki, które następnie należy obtoczyć w tartej bułce.

Na patelni rozgrzać olej i smażyć przez kilka minut z każdej strony na złoty kolor.

Tagi:

dania kalafior