Noruas

Noruas

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 549]

Kotleciki z kaszy gryczanej i jarmużu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Nowa wersja kotlecików bezmięsna, ale za to z pysznymi jarmużem i kaszą

Kotleciki z kaszy gryczanej i jarmużu Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kotleciki z kaszy gryczanej i jarmużu

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki z kaszy gryczanej i jarmużu
Zagotowujemy kasze gryczaną do miękkości, dodajemy do niej blanszowany przez 3-5 minut jarmużu (ilość na oko, tak by było drugie tyle co kaszy), Wbijamy do jarmużu dwa jajka, pieprz i całość dokładnie mieszamy. Kotleciki mają konsystencje lekko płynną, więc nakładamy je na patelnie łyżką, po podrumienieniu są już bardziej spójne i delikatnie przekładamy by odwrócić je na druga stroną. Wtedy stają się zbite oraz podmienione z obu stron. Gdy delikatnie zmienią kolor zdejmujemy z patelni i podajemy, smacznego.
Kotleciki z kaszy gryczanej i jarmużu
Wystarczy kasza gryczana i można wyczarować coś ciekawego Dodajemy dwa jajka oraz jarmuż
Kotleciki z kaszy gryczanej i jarmużu
Podrumieniamy na rozgrzanej patelni z obu stron