alien1985

alien1985

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 534]

Kotleciki z pieczarek i jajek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo smaczne jarskie kotleciki z wykorzystaniem pieczarek i jajek ugotowanych na twardo. Polecam :)

Kotleciki z pieczarek i jajek

Składniki:

Kotleciki z pieczarek i jajek

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki z pieczarek i jajek
Pieczarki oczyszczamy i kroimy w drobną kosteczkę lub ścieramy na tarce. Podsmażamy na łyżce oleju, aż cała woda odparuje. Pora kroimy wzdłuż i dobrze myjemy między liśćmi, osuszamy. Następnie drobno kroimy i dodajemy do pieczarek 4 jajka gotujemy na twardo, studzimy i również kroimy w kosteczkę lub ścieramy na tarce. Dodajemy do pieczarek, wbijamy surowe jajko. Następnie dodajemy mąkę i przyprawy. Z masy pieczarkowo - jajecznej formujemy kotleciki, obtaczamy w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy placuszki z obu stron na złoto delikatnie przewracając.

Tagi:

jajko tarta jajka