VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 789]

Kotleciki z ryżem, kalafiorem i cukinią

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Idealny piątkowy obiad. W dodatku bardzo sezonowy bo pora jest na cukinię i kalafior. Kotleciki są bardzo delikatne i smaczne.

Kotleciki z ryżem, kalafiorem i cukinią

Składniki:

Kotleciki z ryżem, kalafiorem i cukinią

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki z ryżem, kalafiorem i cukinią
Ryż gotujemy w osolonej wodzie do miękkości.

Kalafior dzielimy na mniejsze kawałki i również gotujemy do miękkości. Cebulkę kroimy w drobną kosteczkę. Cukinię obieramy ze skóry i ścieramy na tarce o średnich oczkach. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Kalafior dodatkowo możemy rozgnieść widelcem. Dodajemy jajka, bułkę tartą, przyprawiamy solą i pieprzem.

Formujemy małe kotleciki, obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na rumiano na rozgrzanej patelni.