Strona główna Kotlet Devolay z masłem

Kotlet Devolay z masłem

Wafelek2601 - Przepis na: Kotlet Devolay z masłem offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 658
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Kotlet Devolay z masłem
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Kotlety pieczemy przed samym podaniem, żeby masełko było roztopione podczas jedzenia.


trudność: łatwe
czas:

Kotlet Devolay z masłem - SKŁADNIKI:

  • 2 podwójne piersi z kurczaka
  • 1/2 kostki masła
  • kucharek
  • pieprz czarny mielony
  • 1-2 jajka
  • bułka tarta
  • tłuszcz do smażenia

Kotlet Devolay z masłem - PRZYGOTOWANIE:

Piersi z kurczaka umyć, osuszyć. Rozciąć na połowy. Mocno rozbić. Oprószyć kucharkiem i pieprzem. Masło podzielić na 4 części. Na każdy kawałek mięsa układamy kosteczkę masła, mocno zwijamy roladkę. Jajko myjemy, rozkłócamy. Mięso panierujemy w jajku, potem w bułce tartej i ponownie w jajku i bułce tartej, Smażymy na mocno rozgrzanym tłuszczu na bardzo wolnym ogniu. Podajemy z ziemniakami i surówką.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kotlet Devolay z masłem  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mięsa
Mięsne żeberka pieczone w piekarniku Żołądki w pomidorach Szynka z indyka z szynkowara
Roladki ze schabu z bracówką i mozzarellą Roladki drobiowe z brokułem Schab zapiekany w kapuście z pomidorem
Wątróbka drobiowa z pomidorem i jabłkiem Tradycyjne zrazy z boczkiem,cebulą i ogórkiem Gulasz wieprzowy z leśnymi grzybami
Zupa gulaszowa z jabłkiem, cukinią i całą resztą Udka w czerwonym curry z morelami Kacza wątróbka z jabłkami i cebulą

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane