Strona główna Kotlet Devolay z masłem

Kotlet Devolay z masłem

Wafelek2601 - Przepis na: Kotlet Devolay z masłem offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 658
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Kotlet Devolay z masłem
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Kotlety pieczemy przed samym podaniem, żeby masełko było roztopione podczas jedzenia.


trudność: łatwe
czas:

Kotlet Devolay z masłem - SKŁADNIKI:

  • 2 podwójne piersi z kurczaka
  • 1/2 kostki masła
  • kucharek
  • pieprz czarny mielony
  • 1-2 jajka
  • bułka tarta
  • tłuszcz do smażenia

Kotlet Devolay z masłem - PRZYGOTOWANIE:

Piersi z kurczaka umyć, osuszyć. Rozciąć na połowy. Mocno rozbić. Oprószyć kucharkiem i pieprzem. Masło podzielić na 4 części. Na każdy kawałek mięsa układamy kosteczkę masła, mocno zwijamy roladkę. Jajko myjemy, rozkłócamy. Mięso panierujemy w jajku, potem w bułce tartej i ponownie w jajku i bułce tartej, Smażymy na mocno rozgrzanym tłuszczu na bardzo wolnym ogniu. Podajemy z ziemniakami i surówką.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kotlet Devolay z masłem  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mięsa
Golonka indycza z kapustą z szybkowaru Polędwiczki z kurczaka w sosie Naleśnikowy tort z mięsem i szpinakiem
Mini roladki z grillowaną dynią i serem Kotlety mielone z suszonymi pomidorami Dewolaj z musztardą miodową
Roladki schabowe nadziewane Kurczak z boczkiem, cebulą i teriyaki Pierś z kurczaka z pieczarkami w sosie pomidorowym
Pieczeń w chlebie schowana Pierś z kurczaka nadziewana sałatą i pomidorkami Szynka peklowana z szynkowara

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane