dzastina

dzastina

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 142]

Kotlet mielony nadziewany jajkiem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Wspaniale wyglądający kotlet mielony

Kotlet mielony nadziewany jajkiem

Składniki:

Kotlet mielony nadziewany jajkiem

 

  • Przepis dla 4 osób

 

 

  • ok 0,5 kg mięsa mielonego

 

 

  • buraczki tarte

 

  • pietruszka

 

 

  • majeranek

 

 

  • przyprawy pieprz, sól, papryka

 

Sposób przygotowania:

Kotlet mielony nadziewany jajkiem
Mielone przyprawiamy, jajko surowe ,czosnek, pieprz sól , majeranek bułka tarta mieszamy . Zostawiamy trochę w tym czasie gotujemy 4 jajka na twardo, po schłodzeniu obieramy. Mielone dzielimy na 4 części, jedna część kładziemy np na foliowy woreczek układamy jak byłby to nasz kotlet schabowy i na środek sypiemy pietruszki, papryki , pieprzu i soli kładziemy jajko i zawijamy w mięsie mielonym. Tak postępujemy z resztą jajek i mięsa. na samym końcu obtaczamy w bułce tartej i na patelnie. Dlaczego w środek dodatkowo kładziemy sól , pieprz itd bo wiadomo samo jajko nie ma wyrazistego smaku. Wspaniałym dodatkiem jest  gotowana na parze marchewka z fasolka.