gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Kotlet schabowy 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Kotlet schabowy w panierce z chleba...

Kotlet schabowy 2 Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kotlet schabowy 2

 

Sposób przygotowania:

Kotlet schabowy 2
Schab kroimy na plastry o szerokości jednego centymetra, następnie rozbijamy je tłuczkiem. (ja gdy ubijam kotlety to przykrywam kotlet woreczkiem - wtedy mięso nie przykleja się do tłuczka). Schaby przyprawiamy z obu stron solą, pieprzem i przyprawą do wieprzowiny. Suchy chleb ścieramy na tarce o małych oczkach na panierkę.Jajko roztrzepujemy na talerzu widelcem. Kotlety najpierw maczamy z obu stron w jajku, a następnie również z obu stron w panierce. Na patelni roztapiamy margarynę i na rozgrzanym tłuszczy smażymy kotlety schabowe z obu stron.
Kotlet schabowy 2
Schab kroimy na plastry o szerokości jednego centymetra, następnie rozbijamy je tłuczkiem. (ja gdy ubijam kotlety to przykrywam kotlet woreczkiem - wtedy mięso nie przykleja się do tłuczka). Schaby przyprawiamy z obu stron solą, pieprzem i przyprawą do wieprzowiny.
Kotlet schabowy 2
Kotlety najpierw maczamy z obu stron w jajku, a następnie również z obu stron w panierce.