Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Kotlet schabowy nadziewany pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Świetny pomysł na niedzielny obiadek

Kotlet schabowy nadziewany pieczarkami

Składniki:

Kotlet schabowy nadziewany pieczarkami

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Kotlet schabowy nadziewany pieczarkami
Pieczarki wrzucić do wrzącej osolonej wody i gotować przez 3 minuty, odcedzić pokroić w kostkę. Cebule posiekać, zeszklić na oliwie, dodać pokrojone pieczarki, bułkę tartą, przyprawić do smaku, wystudzić. Do chłodnych pieczarek wbić jajko, wymieszać. Mięso umyć, natrzeć roztartym z solą czosnkiem, oprószyć pieprzem. Przez środek wzdłuż ostrym nożem zrobić w mięsie otwór, napełnić farszem, otwór spiąć wykałaczką. Mięso włożyć do rękawa foliowego, skropić wodą i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec około 90 minut w temp 180 stopni. 15 minut przed końcem pieczenia rozciąć rękaw aby mięso się zrumieniło.