basia4ab

basia4ab

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 143]

Kotlet schabowy troszkę inaczej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Tak przyrządzony kotlet schabowy, pięknie pachnie koperkiem.Kotlet schabowy jest bardzo dobry, soczysty.

Kotlet schabowy troszkę inaczej Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kotlet schabowy troszkę inaczej

  • schab bez kości 6 plastrów
  • jajka 4 szt
  • koperek świeży 1 pęczek
  • pieprz mielony 2 szczypty
  • pieprz ziołowy 1 szczypta
  • jarzynka 2 szczypty
  • sól 1 szczypta
  • bułka tarta 2 garście
  • oliwa 0,5 szklanki

Sposób przygotowania:

Kotlet schabowy troszkę inaczej

Plastry schabu rozbijam. Jajka ubijam z wszystkimi przyprawami do smaku, wkładam rozbite plastry schabu.Koperek może go być więcej, kroję drobno i dodaję do jajek.Miseczkę odstawiam w chłodne miejsce na około 30 minut. Po tym czasie kotlety obtaczam w bułce tartej i piekę na oliwie, z obu stron na złoty kolor.Upieczone kotlety podaję z ziemniaczkami i dowolną surówką. Życzę smacznego.