Strona główna Kotlet schabowy troszkę inaczej

Kotlet schabowy troszkę inaczej

Schab « poprzedni | następny »
basia4ab - Przepis na: Kotlet schabowy troszkę inaczej offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 143
zdjęcia: 1 z 3 Strzałka
Kotlet schabowy troszkę inaczej
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Tak przyrządzony kotlet schabowy, pięknie pachnie koperkiem.Kotlet schabowy jest bardzo dobry, soczysty.


trudność: łatwe
czas:

Kotlet schabowy troszkę inaczej - SKŁADNIKI:

  • schab bez kości 6 plastrów
  • jajka 4 szt
  • koperek świeży 1 pęczek
  • pieprz mielony 2 szczypty
  • pieprz ziołowy 1 szczypta
  • jarzynka 2 szczypty
  • sól 1 szczypta
  • bułka tarta 2 garście
  • oliwa 0,5 szklanki

Kotlet schabowy troszkę inaczej - PRZYGOTOWANIE:

Plastry schabu rozbijam. Jajka ubijam z wszystkimi przyprawami do smaku, wkładam rozbite plastry schabu.Koperek może go być więcej, kroję drobno i dodaję do jajek.Miseczkę odstawiam w chłodne miejsce na około 30 minut. Po tym czasie kotlety obtaczam w bułce tartej i piekę na oliwie, z obu stron na złoty kolor.Upieczone kotlety podaję z ziemniaczkami i dowolną surówką. Życzę smacznego.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kotlet schabowy troszkę inaczej (strona 1 z 1)  
dusia30

dusia30
offline

2011-07-13 07:19
Z koperkiem...mniam...uwielbiam koperek...
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Schab
Schab z wędzonym kurczakiem Schab marynowany suszony Zrazy ze schabu tradycyjne
Schab duszony w sosie Roladki schabowe nadziewane Schab pieczony do kanapek
Schab pod jarmużową pierzynką Schabowe falbanki Kotlety schabowe z papryką i dynią
Schabik w śmietanowym sosie z podgrzybków Duszone kawałki schabowe Bitki schabowe w sosie z suszonych borowików

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 

Sonda

Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

 
 Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

głosuj
 

Ostatnio komentowane