Gracer

Gracer

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Kotlet schabowy w mieszanej panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Kotlet schabowy w mieszanej panierce to chrupiący kawałek mięska, który idealnie pasuje do ziemniaków, kaszy, ryżu czy klusek.

Kotlet schabowy w mieszanej panierce Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Kotlet schabowy w mieszanej panierce

 

Sposób przygotowania:

Kotlet schabowy w mieszanej panierce
Schab rozklepujemy doprawiając solą oraz pieprzem świeżo mielonym. Do miski wbijamy jajka mieszamy i wkładamy schab, odstawiamy na godzinę.

Na talerz wsypujemy w równych porcjach mąkę i bułkę tartą. Kotlety obtaczamy w panierce i smażmy na tłuszczu z dwóch stron po kilka minut do uzyskania rumianej panierki. 
Kotlet schabowy w mieszanej panierce
mięso solimy i doprawiamy pieprzem rozklepujemy
Kotlet schabowy w mieszanej panierce
jajka wbijamy do miski i mieszamy wkładamy mięs
Kotlet schabowy w mieszanej panierce
bułkę tartą mieszamy z mąką w równych proporcjach
Kotlet schabowy w mieszanej panierce
kotlety obtaczamy w powstałej panierce
Kotlet schabowy w mieszanej panierce
kotlety opanierowane smażymy na rozgrzanym smalcu