Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Kotlet schabowy w płatkach śniadaniowych

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Kotlety w takiej wersji bardzo często goszczą na moim stole

Kotlet schabowy w płatkach śniadaniowych Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kotlet schabowy w płatkach śniadaniowych

 

  • 80 dag schab bez kości,
  • 2 szklanki płatki kukurydziane,
  • 2 szklanki bułka tarta,
  • 4 szt jaja,
  • 3 łyżeczki przyprawa kucharek,
  • 2 łyżki musztarda,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz,
  • tłuszcz do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Kotlet schabowy w płatkach śniadaniowych
Schab pokroić na 8 porcji, rozbić tłuczkiem, posmarować musztardą, oprószyć solą i pieprzem. Jaja wbić na talerz, dodać przyprawę kucharek, dokładnie roztrzepać widelcem. Rozbite mięso panierować w mące, jajku i bułce tartej wymieszanej z płatkami kukurydzianymi. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron. Podawać z ziemniakami i surówką.
Kotlet schabowy w płatkach śniadaniowych
Etap 1
Kotlet schabowy w płatkach śniadaniowych
Etap 2