Strona główna Kotlet schabowy z kapustą

Kotlet schabowy z kapustą
Przepis pochodzi z książki kucharskiej:
Świetne pomysły na dania z sosem Tao Tao

Schab, Fusion « poprzedni | następny »
Ania Hosz offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 161
zdjęcia: 1 z 1
Kotlet schabowy z kapustą
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Kotlety schabowe podawane z kapusta i tłuczonymi ziemniakami.


trudność: łatwe
czas:

Kotlet schabowy z kapustą - SKŁADNIKI:

  • Schabowe- ( ilość ca. 5 osób):
  • schab- 75 dkg
  • jajka do panierowania- 3 szt
  • mąka do panierowania,
  • bułka do panierowania,
  • czosnek- 2 ząbki,
  • sos sojowy jasny- 75 ml,
  • sól do smaku,
  • pieprz do smaku,
  • olej do smażenia.
  • Kapusta:
  • kapusta kiszona- 40 dkg
  • pomidory suszone- 3 szt
  • kminek- 2 łyżki
  • mąka- 2 łyżki,
  • oliwa spod pomidorów- 3 łyżki,
  • sos sojowy- 1 łyżka,
  • kostka bulionowa wołowa- 1/2 szt,
  • sól do smaku,
  • pieprz do smaku.

Kotlet schabowy z kapustą - PRZYGOTOWANIE:

Kotlety: Mięso umyć pokroić na kotlety i rozbić. Czosnek zmiażdżyć i wymieszać z sosem sojowym. Każdego kotleta maczać najpierw w sosie sojowym, potem panierować w mące, maczać w jajku i panierować w bułce. Smażyć na rozgrzanym oleju. Kapusta: Kapustę kiszona wypłukać i obgotować, gdyby była za kwaśna odlać pierwszą wodę. Zalać świeżą wodą, dodać drobno pokrojone pomidory, kminek, sos sojowy. Posolić do smaku. Kiedy będzie miękka dodać zasmażkę zrobioną z mąki na oliwie spod pomidorów. Doprawić pieprzem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kotlet schabowy z kapustą  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Schab
Świąteczny schab Schab nadziewany morelą Schab na kanapki z szynkowara
Schab z kością duszony w marchewce Suszony schab na włoską nutę Schab z wędzonym kurczakiem
Schab marynowany suszony Zrazy ze schabu tradycyjne Schab duszony w sosie
Roladki schabowe nadziewane Schab pieczony do kanapek Schab pod jarmużową pierzynką

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane