sylwioslawa

sylwioslawa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 412]

Kotlety a’la gołąbki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Smakują jak gołąbki jednak o wiele szybciej się je robi. Polecam

Kotlety a’la gołąbki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotlety a’la gołąbki

 

  • składniki:
  • 50 dag mięsa mielonego wieprzowo-wołowego
  • ½ główki kapusty białej
  • 1 woreczek ryżu
  • 1 cebula
  • 1 jajko
  • 3 łyżki bułki tartej
  • ½ kostki rosołowej
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Kotlety a’la gołąbki
Kapustę i cebulę drobno kroimy. Ryż gotujemy. Mięso mielone, jajko, ugotowany ryż, bułkę tartą, kapustę, cebulę mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażmy na rozgrzanym oleju. Kotlety przekładamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem i zalewamy wodą z kostką rosołową. Dusimy całość około 1 godziny. Możemy podawać z sosem pomidorowym. Smacznego
Kotlety a’la gołąbki
Kapustę białą wraz z cebulą drobno kroimy
Kotlety a’la gołąbki
Do mięsa mielonego dodajemy kapustę i cebulę
Kotlety a’la gołąbki
Dodajemy bułkę tartą, jajko i ugotowany ryż
Kotlety a’la gołąbki
Formujemy kotlety, obtaczamy je w bułce tartej