Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Kotlety cielęce w marynacie śliwkowej

  • TRUDNOŚĆ: średnie
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Przygotować marynatę: w garnku podgrzać powidła śliwkowe wymieszane z białym winem i

Kotlety cielęce w marynacie śliwkowej

Składniki:

Kotlety cielęce w marynacie śliwkowej

 

  • 4 sznycle cielęce
  • 2 łyżki powideł sliwkowych
  • 2 łyżki wytrawnego białego wina
  • szczypta mielonego cynamonu
  • szczypta mielonego imbiru
  • szczypta mielonych goździków
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Kotlety cielęce w marynacie śliwkowej
Przygotować marynatę: w garnku podgrzać powidła śliwkowe wymieszane z białym winem i korzeniami. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Umyte i osuszone kotlety ugnieść ręką i natrzeć ochłodzoną marynatą. Odstawić na kilka minut. Piec na ruszcie, pamiętając o posmarowaniu marynatą pod koniec pieczenia.