SUPERPRZEPIS

Kotlety drobiowe po parysku

  • 13
         
ocena: 5/5 głosów: 4
Kotlety drobiowe po parysku Więcej zdjęć (5)

Pyszna odmiana tradycyjnie panierowanych kotletów.

Składniki:

Kotlety drobiowe po parysku

  • 2 podwójne piersi z kurczaka
  • 3 małe jajka
  • Papryka mielona słodka
  • Sól
  • Suszone pomidory z czosnkiem i bazylią
  • Masło klarowane lub olej do smażenia
  • Mąka do obtaczania kotletów

Sposób przygotowania:

Kotlety drobiowe po parysku

Piersi z kurczaka myję , odcinam polędwiczki , każdą pierś dzielę na pół i przekrawam wzdłuż, nie rozklepuję. Rozkładam i posypuję solą i papryką. Odstawiam na jakąś godzinkę do lodówki.



Po tym czasie jajka wbijam do miski, ubijam lekko, dodaję sól , , z pół łyżeczki, łyżkę papryki i 2 łyżeczki suszonych pomidorów z czosnkiem i bazylią. Ubijam całość.



Kotlety obtaczam w mące następnie w jajkach i od razu smażę na złoty kolor.



Podałam z młodymi ziemniakami i sałatą ze śmietaną.

Redakcja poleca: