anemon

anemon

Złoty Ekspert
[Przepisów: 691]

Kotlety drobiowo - warzywne

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Tanim kosztem mamy bardzo dużą ilość smacznych, dużo lżejszych i delikatniejszych kotletów niż tradycyjne mielone. Kotlety również świetnie smakują na zimno z pszenną bułką.

Kotlety drobiowo - warzywne

Składniki:

Kotlety drobiowo - warzywne

 

  • piersi z kurczaka – 3 szt.
  • papryka czerwona – 1 szt.
  • pieczarki - 5 szt.
  • cebula - 1 szt.
  • marchew – 1 szt.
  • ser żółty - 200 g

 

 

Sposób przygotowania:

Kotlety drobiowo - warzywne
Paprykę, pieczarki oraz cebulę kroimy w drobną kostkę i przekładamy do miski. Żółty ser ścieramy na grubych oczkach tarki jarzynowej, marchew na drobnych oczkach. Piersi z kurczaka kroimy w drobną kostkę i przekładamy do miski. Dodajemy przyprawy, mąkę ziemniaczaną, bułkę tartą i roztrzepane jajka. Masę mięsną starannie wyrabiamy, formujemy kotlety, panierujemy je w bułce tartej i lekko spłaszczamy. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.*zrobiłam na podstawie przepisu @eva3075 znalezionym na jednym z portali kulinarnych, tutaj podaję z moimi zmianami.