halina

halina

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 717]

Kotlety faszerowane

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Smaczne kotlety na obiad

Kotlety faszerowane

Składniki:

Kotlety faszerowane

 

 

Sposób przygotowania:

Kotlety faszerowane
Piersi umyć, osuszyć. Naciąć kieszonki. Oprószyć przyprawą do kurczaka, ziołami prowansalskimi. Odstawić na 2 godz do lodówki. Pieczarki pokroić w półplasterki, cebulę posiekać. Pieczarki usmażyć z cebulą na 2 łyżkach oleju. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Ser zetrzeć na tarce. Do kieszonek z mięsa nałożyć smażone pieczarki oraz tarty ser żółty. Spiąć wykałaczkami. Obtoczyć w roztrzepanym jajku oraz tartej bułce.Smażymy z obu stron na oleju.Po usmażeniu wyciągnąć wykałaczki.