Kotlety grzybowe

mkowalski - Przepis na: Kotlety grzybowe offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 286
Kotlety grzybowe
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pyszne i szybkie w przygotowaniu kotlety grzybowe.


trudność: łatwe
czas:

Kotlety grzybowe - SKŁADNIKI:

Kotlety grzybowe - PRZYGOTOWANIE:

Na początku cebulę kroimy w ćwiartki, a następnie gotujemy z grzybami do miękkości. Odcedzamy, zachowując szklankę wywaru, studzimy i mielimy. Dodajemy jajko oraz bułkę tartą. Mieszamy. Doprawiamy pieprzem , solą oraz majerankiem. Z masy formujemy kotleciki i obtaczamy je w mące. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Następnie przygotowujemy sos-wywar zagotowujemy i zagęszczamy łyżką mąki, wymieszaną ze śmietaną. Chwilę gotujemy. Podajemy sos wraz z kotletami.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kotlety grzybowe  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Szybkie i smaczne
Naleśniki o smaku migdałowym Owsianka na słodko z gruszką i śliwką Lekki deser ze śliwkami
Szczypiorkowa pasta z makreli Zapiekanki z pieczarkami i serem królewskim Bardzo smaczne muffinki czekoladowe
Omlecik z czarną fasolą i serem Deserowe placuszki Domowy krem bueno
Mleczne szyszki Kapusta pekińska na ciepło z marchewką Kruche ciastka z miechunką

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane