Kotlety grzybowe

mkowalski

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 286
Kotlety grzybowe
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pyszne i szybkie w przygotowaniu kotlety grzybowe.


trudność: łatwe
czas:

Kotlety grzybowe - SKŁADNIKI:

Kotlety grzybowe - PRZYGOTOWANIE:

Na początku cebulę kroimy w ćwiartki, a następnie gotujemy z grzybami do miękkości. Odcedzamy, zachowując szklankę wywaru, studzimy i mielimy. Dodajemy jajko oraz bułkę tartą. Mieszamy. Doprawiamy pieprzem , solą oraz majerankiem. Z masy formujemy kotleciki i obtaczamy je w mące. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Następnie przygotowujemy sos-wywar zagotowujemy i zagęszczamy łyżką mąki, wymieszaną ze śmietaną. Chwilę gotujemy. Podajemy sos wraz z kotletami.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Kotlety grzybowe  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Szybkie i smaczne
Klopsiki z kaszy i warzyw Placki ziemniaczane z serem Pierniczki  z imbirem i miodem
Pyszna pasta jajeczna A'la bigos z brukselki Małdrzyki-serowe placuszki
Frittata makaronowa Pierniczki z kisielem Lekko spękane pierniczki
Paprykowo-czosnkowe placki z piersi kurczaka Placuszki sodziaki Kluseczki-zacierki

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs -  Soki marzeń z sokowirówką Philips Konkurs - Soki marzeń z sokowirówką Philips

    Owocowe i warzywne, słodkie i kwaśne, kolorowe i energetyzujące takie właśnie są soki wyciskane ze świeżych warzyw i owoców. Zapewniają zdrowie, piękny wygląd i wysoką odporność. Jakie są Wasze wymarzone kompozycje sokowe? Podzielcie się z nami swoimi pomysłami!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Sonda

Jaką zupę lubisz najbardziej?

 
 Jaką zupę lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane