mkowalski

mkowalski

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 286]

Kotlety grzybowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne i szybkie w przygotowaniu kotlety grzybowe.

Kotlety grzybowe

Składniki:

Kotlety grzybowe

Sposób przygotowania:

Kotlety grzybowe

Na początku cebulę kroimy w ćwiartki, a następnie gotujemy z grzybami do miękkości. Odcedzamy, zachowując szklankę wywaru, studzimy i mielimy. Dodajemy jajko oraz bułkę tartą. Mieszamy. Doprawiamy pieprzem , solą oraz majerankiem. Z masy formujemy kotleciki i obtaczamy je w mące. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Następnie przygotowujemy sos-wywar zagotowujemy i zagęszczamy łyżką mąki, wymieszaną ze śmietaną. Chwilę gotujemy. Podajemy sos wraz z kotletami.

Redakcja poleca: