Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Kotlety grzybowe z pietruszką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Kotlety mielone z grzybów leśnych.

Kotlety grzybowe z pietruszką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotlety grzybowe z pietruszką

 

 

 

Sposób przygotowania:

Kotlety grzybowe z pietruszką
Grzyby oczyscić z igiełek i piasku, obgotować kilkanaście minut w osolonej wodzie. Następnie ostudzić i zmielić w maszynce do mięsa. Cebulę pokroić w drobną kostkę, pietruszkę posiekać. Do grzybów dodać bułkę tartą, mąkę, cebulę i posiekaną pietruszkę. Doprawić do smaku solą i pieprzem, ewentualnie przyprawą Maggi. Wbić jajko i wymieszać. Z masy formować płaskie kotlety i obtoczyć je w bułce tartej. Smażyć na dobrze rozgrzanej patelni na wolnym ogniu.
Kotlety grzybowe z pietruszką
Grzyby zmielić, pietruszkę i cebulę posiekać.
Kotlety grzybowe z pietruszką
Masę dokładnie połączyć i doprawić do smaku.
Kotlety grzybowe z pietruszką
Z masy formować kotlety i obtoczyć je w bułce tartej.
Kotlety grzybowe z pietruszką
Kotlety smażyć na rozgrzanej patelni....