gosia56

gosia56

Złoty Ekspert
[Przepisów: 823]

Kotlety jaglane z piekarnika

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 16
         
ocena: 5/5 głosów: 4

To kolejna moja propozycja na zdrowe,pyszne bezmięsne kotlety jaglane ale tym razem pieczone w piekarniku.

Kotlety jaglane z piekarnika Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Kotlety jaglane z piekarnika

 

Sposób przygotowania:

Kotlety jaglane z piekarnika
Kaszę gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu studzimy. Cebulę kroimy w kostkę pieczarki obieramy i ścieramy.

Na patelni rozgrzewamy masło dajemy cebulę i pieczarki podsmażamy chwilę studzimy Kaszę przekładamy do miski mieszamy widelcem.

Do kaszy dodajemy zimne pieczarki ,natkę posiekaną wbijamy jajko doprawiamy pieprzem, solą dodajemy pozostałe przyprawy. Wsypujemy kaszę i otręby dodajemy słonecznik najlepiej lekko zmielony w blenderze wyrabiamy masę jeżeli jest wolna to dodajemy jeszcze trochę kaszy many lub bułki tartej.

Z masy formujemy mokrymi dłońmi kotlety które układamy na blasze wyłożonej papierem . Nagrzewamy piekarnik 200 st termoobieg. Kotlety ułożone na blasze skrapiamy lekko olejem.

Blachę wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 25-30 minut.

POLECAM. 
Kotlety jaglane z piekarnika
Kotlety układamy na blasze wyłożonej papierem