pysiek

pysiek

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 122]

Kotlety jajeczne

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczne i łatwe w przygotowaniu danie w którym zasmakują dorośli i dzieci.Polecam ponieważ jest to bardzo fajna odmian dań mięsnych.

 Kotlety jajeczne Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kotlety jajeczne

 

Sposób przygotowania:

Kotlety jajeczne
9 jajek gotujemy ,studzimy,obieramy i kroimy w drobną kostkę. Cebulę obieramy,kroimy w kosteczkę i podsmażamy na maśle.Dodajemy do jajek cebulkę,surowe jako,bułkę tartą,koperek,dokładnie mieszamy,doprawiamy solą i pieprzem. Tak przygotowaną masę jajeczną formujemy w kotlety ( jak kotlety mielone) i obtaczamy bułką tartą.Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podajemy na ciepło z ziemniakami i np.sosem koperkowym lub innym.
 Kotlety jajeczne
Etap 1: Jajka gotujemy,studzimy ,obieramy,siekamy dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy
 Kotlety jajeczne
Etap 2: z tak przygotowanej masy jajecznej formujemy kotlety,panierujemy w bułce tartej i smażymy na złoty kolor na rozgrzanym oleju.

Tagi:

tarta