eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Kotlety jajeczno-kalafiorowe Eli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Kotlety jajeczno-kalafiorowe szybkie w przygotowaniu. Rodzinka je uwielbia. Pyszna alternatywa dla jajek sadzonych.

Kotlety jajeczno-kalafiorowe Eli Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotlety jajeczno-kalafiorowe Eli

 

Sposób przygotowania:

Kotlety jajeczno-kalafiorowe Eli
Kalafior ugotować al dente w osolonej i osłodzonej wodzie Ostudzony kalafior drobno pokroić. 10 jajek gotować w osolonej wodzie przez 10 minut i odcedzić. Jajka potłuc w garnku,zalać zimną wodą i obrać ze skorupek. Obrane jajka pokroić w drobną kostkę. Szczypiorek umyć,osuszyć papierowym ręcznikiem i posiekać. Do miski włożyć posiekany kalafior,jajka,szczypiorek,bułkę tartą,przyprawę do mielonego,czosnek,sól i pieprz. Masę jajeczno kalafiorową dokładnie wymieszać. Z masy formować kotlety i obtaczać w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej i smażyć kotlety z obu stron na rumiano. Po usmażeniu kłaść kotlety na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem kuchennym,żeby odsączyć nadmiar tłuszczu. Smacznego!
Kotlety jajeczno-kalafiorowe Eli
Ostudzony kalafior i obrane jajka pokroić w drobną kostkę.
Kotlety jajeczno-kalafiorowe Eli
Do miski włożyć posiekany kalafior,jajka,szczypiorek,bułkę tartą,przyprawę do mielonego,czosnek,sól i pieprz.
Kotlety jajeczno-kalafiorowe Eli
Masę jajeczno kalafiorową dokładnie wymieszać.
Kotlety jajeczno-kalafiorowe Eli
Z masy formować kotlety i obtaczać w bułce tartej.