eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Kotlety jęczmienno-ziemniaczane Eli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Zostały mi ugotowane ziemniaki z poprzedniego dnia,więc wykorzystałam je razem z kaszą ugotowaną na sypko do kotletów.

Kotlety jęczmienno-ziemniaczane Eli Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotlety jęczmienno-ziemniaczane Eli

 

 

 

Sposób przygotowania:

Kotlety jęczmienno-ziemniaczane Eli
W garnku zagotować 4 szklanki osolonej wody. Do wrzącej wody wsypać kaszę i gotować na małym ogniu przez 20 minut. Ugotowaną kaszę wyłożyć do miski i ostudzić. Ziemniaki przecisnąć przez praskę. Cebule obrać z łupinek i drobno posiekać. Parówki obrać z osłonek i pokroić w drobną kostkę. Na patelni rozgrzać olej,dodać parówki,cebulę i przesmażyć razem aż cebula się zeszkli i ostudzić. Do kaszy dodać ziemniaki,parówki z cebulą,jajka,przyprawę do mielonego,paprykę,czosnek,mąkę ziemniaczaną,sól i pieprz. Całość dokładnie wymieszać. Z masy jęczmienno-ziemniaczanej formować kotlety i obtaczać w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej i smażyć kotlety z obu stron na rumiano. Usmażone kotlety układać na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem kuchennym,żeby odsączyć je z nadmiaru tłuszczu. Smacznego!
Kotlety jęczmienno-ziemniaczane Eli
Parówki obrać z osłonek i pokroić w drobną kostkę.
Kotlety jęczmienno-ziemniaczane Eli
Do kaszy dodać ziemniaki,parówki z cebulą,jajka,przyprawę do mielonego,paprykę,czosnek,mąkę ziemniaczaną,sól i pieprz.
Kotlety jęczmienno-ziemniaczane Eli
Masę jęczmienno-ziemniaczaną dokładnie wymieszać.
Kotlety jęczmienno-ziemniaczane Eli
Z masy jęczmienno-ziemniaczanej formować kotlety i obtaczać w bułce tartej.