kasienka26

kasienka26

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 123]

Kotlety mielone z cebulą siedmiolatką i koperkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kotlety mielone urozmaicone cebulą siedmiolatką i pachnącym koperkiem, aromatyczne wiosenne danie obiadowe

Kotlety mielone z cebulą siedmiolatką i koperkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotlety mielone z cebulą siedmiolatką i koperkiem

 

  • 25 dag szynki wieprzowej
  • 5 sztuk cebuli siedmiolatki wraz ze szczypiorem
  • koperek świeży (ok. 2 łyżeczki po siekaniu)
  • 1 jajko
  • 0,5 szklanki bułki tartej
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Kotlety mielone z cebulą siedmiolatką i koperkiem
Szynkę wieprzową mielimy, dodajemy do niej posiekaną cebulę siedmiolatkę i koperek. Następnie dodajemy surowe jajko, 3 łyżki bułki tartej, doprawiamy solą oraz pieprzem i mieszamy rękoma aż uzyskamy jednolitą masę na kotlety. Przygotowane mięso dzielimy na 5 części i formujemy okrągłe kotleciki. Każdy kotlet panierujemy w bułce tartej i smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju. Gotowe kotleciki podajemy na ciepło z sosem lub bez. SMACZNEGO!
Kotlety mielone z cebulą siedmiolatką i koperkiem
Mięso mielimy, cebulę i koperek siekamy. Do mięsa dodajemy posiekaną zieleninę, jajko, bułkę tartą sól i pieprz. Wyrabiamy na jednolitą masę.
Kotlety mielone z cebulą siedmiolatką i koperkiem
MAsę mięsną dzielimy na 5 części i formujemy okrągłe kotlety
Kotlety mielone z cebulą siedmiolatką i koperkiem
Każdy z kotletów panierujemy w bułce tartej
Kotlety mielone z cebulą siedmiolatką i koperkiem
Kotlety smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju