gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Kotlety mielone z fasolką szparagową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

bardzo lubimy mielone z dodatkami, a te kotlety smakują świetnie

Kotlety mielone z fasolką szparagową Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Kotlety mielone z fasolką szparagową

 

Sposób przygotowania:

Kotlety mielone z fasolką szparagową
Fasolkę obieramy, płuczemy i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Odcedzamy. Do mięsa mielonego wbijamy dwa jajka i dodajemy przyprawy: sól, pieprz, pieprz czosnkowy, paprykę ostrą i przyprawę do mięsa mielonego. Wsypujemy także bułkę tartą. Mięso wyrabiamy na jednolitą masę, Z masy formujemy na dłoni placki, układamy po 4 fasolki (jeśli są długie przekroić na pół) i zlepiamy mięso chowając fasolki. Na patelni roztapiamy margarynę i smażymy kotlety z fasolką na złoty kolor.
Kotlety mielone z fasolką szparagową
Z masy formujemy na dłoni placki, układamy po 4 fasolki (jeśli są długie przekroić na pół) i zlepiamy mięso chowając fasolki. Na patelni roztapiamy margarynę i smażymy kotlety z fasolką na złoty kolor.