joaska500

joaska500

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 283]

Kotlety mielone z kapustą pekińską

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Kotlety wyśmienicie smakują podane z ryżem :)

Kotlety mielone z kapustą pekińską

Składniki:

Kotlety mielone z kapustą pekińską

 

  • 1 mała kapusta pekińska
  • 50 dag mięsa mielonego
  • 1 jajko
  • cebula
  • bułka tarta
  • olej
  • 3\4 szklanki bulionu drobiowego z kostki
  • 1/3 szklanki przecieru pomidorowego

Sposób przygotowania:

Kotlety mielone z kapustą pekińską
Kapustę szatkujemy. Mieszamy ją z mięsem, jajkiem i drobno posiekaną cebulą. Całość doprawiamy. Z powstałej masy formujemy kotlety i obtaczamy je w bułce tartej. Smażymy na oleju z obu stron na złoty kolor. Kotlety przekładamy do rondla. Wlewamy bulion wymieszany z przecierem pomidorowym. Danie dusimy przez około 5 -10 minut. Smacznego :)))