Mniam1

Mniam1

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 871]

Kotlety mielone z pastą jajeczną

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Urozmaicenie tradycyjnych kotletów mielonych.

Kotlety mielone z pastą jajeczną Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kotlety mielone z pastą jajeczną

 

  • 70 dag mięsa mielonego wieprzowego
  • 2 bułki namoczone w wodzie
  • 1 jajko
  • 1 cebula
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 1 łyżka musztarda
  • 1 łyżka śmietany 18 %
  • 2 łyżki natki pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • olej
  • bułka tarta

Sposób przygotowania:

Kotlety mielone z pastą jajeczną
Przygotować pastę jajeczną z ugotowanych i pokrojonych jajek, śmietany, musztardy i natki pietruszki. Wszystko razem wymieszać i doprawić solą, i pieprzem. Do surowego mięsa mielonego dodać jajko, wyciśnięte z wody bułki i pokrojoną w kostkę cebulę. Dodać bułkę tartą jeżeli będzie taka potrzeba. Z mięsa formować placki, kłaść niewielką ilość pasty i zamykać ją w środku kotleta. Obtoczyć w bułce tartej. Smażyć z dwóch stron. Smacznego!
Kotlety mielone z pastą jajeczną
Ugotowane jajka na twardo wymieszać z musztardą, śmietaną i natką pietruszki.
Kotlety mielone z pastą jajeczną
Mięso mielone wymieszać z bułkami, cebulą i jajkiem.
Kotlety mielone z pastą jajeczną
Niewielką ilość pasty nakładać na mięso i formować kotlety.