mkowalski

mkowalski

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 286]

Kotlety mięsne na kukurydzy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne kotlety mięsne na kukurydzy-oryginalne danie.

Kotlety mięsne na kukurydzy

Składniki:

Kotlety mięsne na kukurydzy

 

Sposób przygotowania:

Kotlety mięsne na kukurydzy
Na początku kiełbasę pasztetową drobno kroimy, a ser trzemy na tarce. Następnie do mielonej wieprzowiny dodajemy kiełbasę, ser, jajko, sól, pieprz, majeranek oraz bazylię. Z masy mięsnej formujemy kotlety. Następnie obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na rozgrzanej oliwie. Kukurydzę osączmy z zalewy i podgrzewamy ma maśle. Następnie kukurydzę rozkładamy na półmisku i kładziemy na niej kotlety. Wierzch możemy przybrać pomidorami lub też natką pietruszki czy koperku.