Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Kotlety mięsno - warzywne

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Mam 23 lata i lubię gotować dla bliskich. Moje przepisy prawie codziennie są inne , lubię też modyfikować przepisy ten jest jednym z nich.

Kotlety mięsno - warzywne Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotlety mięsno - warzywne

 

Sposób przygotowania:

Kotlety mięsno - warzywne
Mięso kroimy w kostkę , pora przekrawamy na pół myjemy i kroimy w pół księżyce. Pieczarki obrać i pokroić na plasterki. Paprykę umyć usunąć nasiona i pokroić w paseczki. Warzywa wymieszać z mięsem , dodać 3 łyżki oleju i doprawić do smaku. Tak przygotowane zostawić na noc w lodówce. Na następny dzień dodać jajka, mleko i mąkę wymieszać. Rozgrzewamy olej na patelni i z masy formujemy nieduże placki smażymy na rumiano z obu stron.
Kotlety mięsno - warzywne
Warzywa wymieszać z mięsem , dodać 3 łyżki oleju i doprawić do smaku.
Kotlety mięsno - warzywne
Na następny dzień dodać jajka i wymieszać
Kotlety mięsno - warzywne
wlać mleko i dodać mąkę tyle aby powstało ciasto.
Kotlety mięsno - warzywne
Smażyć na oleju na złoty kolor. Podawać na ciepło