olkaaa

olkaaa

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 385]

Kotlety nadziewane kukurydzą i serem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Kotlety nadziewane kukurydzą oraz żółtym serem są ciekawe w smaku i zrobią wrażenie na zaproszonych gościach.

Kotlety nadziewane kukurydzą i serem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kotlety nadziewane kukurydzą i serem

 

  • 500gram mięsa wieprzowego
  • 1 czerstwa bułka
  • 100 gram kukurydzy
  • 2 jajka
  • olej do smażenia
  • 2 cebule
  • 50 gram sera morskiego
  • sól do smaku
  • ¼ łyżeczki Vegety
  • ¼ łyżeczki słodkiej papryki
  • pieprz do smaku
  • 1 szklanka bułki tartej

 

Sposób przygotowania:

Kotlety nadziewane kukurydzą i serem
Namoczoną, a następnie odciśniętą bułkę dodaję do mięsa wraz z jajkami i posiekaną 1 cebulą. Całość doprawiam do smaku solą, Vegetą, pieprzem i dokładnie mieszam. Drugą cebulę drobno siekam, łączę ze startym serem, kukurydzą i słodką papryką, a następnie formuję kotlety, do środka wkładając łyżeczkę farszu. Uformowane kotlety obtaczam w bułce tartej. Kotlety wykładam na rozgrzany na patelni olej. Kotlety smażę z obydwu stron, po czym przekładam je na talerz. 
Kotlety nadziewane kukurydzą i serem
Namoczoną, a następnie odciśniętą bułkę dodaję do mięsa wraz z jajkami i posiekaną 1 cebulą.
Kotlety nadziewane kukurydzą i serem
Uformowane kotlety obtaczam w bułce tartej.
Kotlety nadziewane kukurydzą i serem
Kotlety wykładam na rozgrzany na patelni olej.