SUPERPRZEPIS

Kotlety nadziewane pieczarkami

  • 1
         
ocena: 5/5 głosów: 6
Kotlety nadziewane pieczarkami Więcej zdjęć (3)

Bardzo dobre kotlety mielone z farszem pieczarkowym.

Składniki:

Kotlety nadziewane pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Kotlety nadziewane pieczarkami
Pieczarki umyć, osączyć, pokroić w kosteczkę. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Na patelnię wlać tłuszcz, włożyć pieczarki, dodać sól i pieprz, dusić do wyparowania sosu na wolnym ogniu. Cebulę przesmażyć na tłuszczu, dodać do pieczarek, razem poddusić jeszcze przez 5 minut. Do miski włożyć mięso mielone, dodać jajko, namoczone w wodzie i odciśnięte bułki, sól, pieprz i łyżkę usmażonej cebuli. Dobrze wyrobić masę na mielone. W ręku formować kotlety mielone,spłaszczyć ręka, nałożyć porcję farszu, zlepić kotleta dokładnie,lekko spłaszczyć, smażyć z obu stron na złoty kolor.
Kotlety nadziewane pieczarkami
masa mięsna z mięsa mielonego na kotlety, została przygotowana
Kotlety nadziewane pieczarkami
Usmażone kotlety mielone z pieczarkami, podane na półmisku