ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Kotlety resztkowe Eweliny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tani pomysł na pyszny i niebanalny obiad

Kotlety resztkowe Eweliny

Składniki:

Kotlety resztkowe Eweliny

 

Sposób przygotowania:

Kotlety resztkowe Eweliny
Gdy po ugotowaniu np. rosołu zostaną nam warzywa, nie wyrzucajmy ich. Można z nich zrobić smaczne kotleciki. Warzywa gotowane mielimy w maszynce do mięsa. Dodajemy jajko i odrobinę bułki tartej. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Formujemy małe kotlety które smażymy z obu stron na rozgrzanej oliwie. Opcjonalnie do masy kotletowej można dodać potarty ser lub pokrojoną w kostkę kiełbasę - zależnie od tego co akurat mamy w lodówce. Smacznego!