margolata

margolata

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 169]

Kotlety rybne

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Rybka w innym wydaniu najlepiej smakuje naszym milusińskim:)

Kotlety rybne

Składniki:

Kotlety rybne

 

 

 

Sposób przygotowania:

Kotlety rybne
Filety dokładnie opłukać i obrać z ości, skropić sokiem z cytryny. Czerstwą bułkę namoczyć w mleku, kiedy dobrze nasiąknie dokładnie ją odcisnąć. Cebulę i czosnek posiekać w drobną kostkę i przesmażyć na maśle, posolić i popieprzyć, odstawić do ostygnięcia. Ryby, odciśniętą bułkę i ostudzoną cebulę i czosnek dokładnie zmielić maszynką do mięsa. Do zmielonej masy dodać sól, pieprz i przyprawę do ryb i wbić jedno jajko oraz natkę pietruszki. Dokładnie połączyć wszystkie składniki. Z powstałej masy formować niewielkie okrągłe kotlety, obtoczyć każdy w bułce tartej, smażyć na rozgrzanym oleju z dwóch stron na złoty kolor. Podawać z ziemniakami zapiekanymi w piekarniku lub z wody. Smacznego.