renatka1

renatka1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 558]

Kotlety ryżowo-jajeczne

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Takie inne nie mięsne kotlety

Kotlety ryżowo-jajeczne Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotlety ryżowo-jajeczne

 

  • pół szklanki ryżu
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • 1 jajko surowe
  • 100 gram sera żółtego
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej w proszku
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • natka pietruszki i koperek do smaku
  • pieprz i wegeta do smaku
  • bułka tarta do panierowania
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Kotlety ryżowo-jajeczne
Ryż ugotować na sypko i ochłodzić, dodać starte na tarce jaja, posiekaną natkę pietruszki i koperek. Następnie ser żółty pokrojony lub starty na tarce, wymieszać. Następnie doprawić przyprawami: sos sojowy, pieprz, papryka mielona i wegeta. Na koniec wymieszać z surowym jakiem, formować małe kotleciki, panierować w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron.
Kotlety ryżowo-jajeczne
Ryż ugotować na sypko i ochłodzić wsypać do miski
Kotlety ryżowo-jajeczne
Dodać starte na tarce na dużych oczkach jajka
Kotlety ryżowo-jajeczne
Dodać resztę składników i dokładnie wymieszać
Kotlety ryżowo-jajeczne
Panierować w bułce tartej i smażyć na złoty kolor