kotlety ryżowo-serowe

mikasia - Przepis na: kotlety ryżowo-serowe offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 67
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
kotlety ryżowo-serowe
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

potrawa ciekawa, bezmięsna, na lekką kolację:)


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

kotlety ryżowo-serowe - SKŁADNIKI:

  • 3 torebki ryżu ugotowanego
  • 15 dag startego żółtego sera
  • 2 jajka
  • cebula
  • 2 łyżki mąki
  • 1/2 łyżeczki curry
  • sól, pieprz
  • bułka tarta i olej

kotlety ryżowo-serowe - PRZYGOTOWANIE:

Cebulę obrać i pokroić w kosteczkę, usmażyć na oleju.Ugotowany ryż przełożyć do miski,dodać starty żółty ser i skłócone jajka.Następnie dodać mąkę i przyprawy.Wymieszać i formować kotlety,obtaczać je w bułce tartej.Gotowe smażyć na rumiany kolor, dobrze smakują z pomidorami i natką pietruszki.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do kotlety ryżowo-serowe  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy na obiad
Conchiglioni z łopatką pod beszamelem Kurczak w sosie słodko-kwaśnym Kotleciki drobiowe z czerwoną soczewicą
Kurczak w sosie curry z pieczonymi paprykami Kotlety parówkowo jajeczne Spagetti z sosem  marchewkowo-cukiniowym z natką
Coleslaw biało-czerwony Krążki cukiniowe z grzybami leśnymi Lasagne z mięsem mielonym
Tarta z kurczakiem i pieczarkami Ryba zapiekana z marchewką Karczek pieczony marynowany z pieprzem cytrynowym

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane